Opslagdekens

Opslagdekens worden vaak als synoniem voor verhuisdekens gebruikt. Het klopt ook dat je beide soorten dekens voor opslag en verhuizingen kunt gebruiken maar er zijn daadwerkelijk verschillen. Daarnaast lees je op internet ook veel over ‘gestikte dekens’ en ‘geweven’ of ‘niet geweven’ dekens. Verhuisdekens.nl legt je graag uit wat het verschil is zodat jij het materiaal in huis haalt dat je nodig hebt voor je verhuizing.

Verhuisdekens versus opslagdekens

Een verhuisdeken beschermt je spullen tijdens de verhuizing terwijl je een opslagdeken gebruikt wanneer je meubels tijdelijk moet opslaan. Een beetje een open deur misschien maar de functie van deze dekens is wel belangrijk om het verschil aan te geven. Onthoud dat zowel verhuis- als opslagdekens uit een mix van katoen, wol en andere textielvezels bestaan.
Omdat een verhuisdeken wordt gebruikt bij het transport van je meubels bestaan deze dekens voor een groot deel uit katoen. Dat maakt de deken sterker maar ook stugger. Wanneer je een opslagdeken gebruikt worden de meubels niet verplaatst. Wat wel belangrijk is, is dat de deken de gevoelige lak niet beschadigd. Deze dekens bestaan daarom voor een groter deel uit wol. Dat is zachter en houdt nog steeds vuil en vocht tegen.

Geweven of niet geweven opslagdekens?

Twee andere termen die je vaak tegenkomt wanneer je op zoek bent naar opslagdekens is ‘geweven’ en ‘niet geweven’. Dit zegt iets over hoe de deken is gemaakt en hangt samen met de kwaliteit van het product. Een geweven deken van verhuisdekens.nl bevat meer katoen en de kwaliteit is beter. Niet geweven betekent gestikt. Dat geeft de deken een andere structuur die meestal van mindere kwaliteit is. Voor de verhuizing zelf, waarbij er aan de deken getrokken wordt is het dan ook aan te raden om voor een geweven deken te kiezen. Als opslagdeken is een gestikte deken vaak prima, aangezien de enige functie het afschermen van je meubels is. 

Opslagdekens voor recreatief gebruik

Opslagdekens zijn steviger dan een gewone plaid, warm en groot. Erg geschikt dus als kleed voor in huis of om mee te nemen wanneer je gaat picknicken. Je kunt ze ook gebruiken als extra zachte laag in de kofferbak van de auto als je een hond hebt. En als je een beetje creatief bent is het makkelijk om een opslagdeken om te toveren tot kussens. Dankzij het stevig materiaal heb je hier jaren plezier van.

Wil je meer weten over onze opslagdekens of heb je vragen over het bestelproces op de webshop? Neem contact op met de klantenservice van verhuisdekens.nl voor een antwoord op je vragen en hulp met bestellen. 

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14204 reviews.