Verhuismaterialen

Verhuisdekens.nl biedt je alles dat je nodig hebt om veilig en efficiënt te verhuizen. Zeker bij grote spullen die door een krappe gang of deuropening moeten, is het verstandig om extra veiligheidsmaatregelen te treffen om schade aan je spullen, en aan jezelf, tot een minimum te beperken. We nemen je mee door het aanbod zodat jij zelf kunt bepalen welke verhuismaterialen je nodig hebt.

Een schadevrije verhuizing dankzij de juiste verhuismaterialen

De meest voorkomende vormen van schade bij verhuizingen zijn krassen op meubels, barsten of scheuren in breekbare oppervlakken als glasplaten en schermen, en beschadigingen als gevolg van schokken tijdens het transport. Deze risico’s vermijd je door de juiste verhuismaterialen in te zetten.

Krassen op meubels voorkomen

Het is natuurlijk doodzonde wanneer je mooie tafel of kast een kras oploopt tijdens je verhuizing. Die krijg je er niet zomaar uit en een nieuwe kopen is prijzig. Maak gebruik van de volgende verhuismaterialen om krassen te voorkomen:

  • Kunststof hoekbeschermers. De naam zegt het al, hoekbeschermers zorgen ervoor dat de hoeken van je meubels een extra stootvlak hebben. Deze hoekbeschermers hebben een veersysteem waardoor ze zelfklemmend zijn. Je hebt dus geen tape nodig om ze vast te zetten. Gebruik ze voor het beschermen van tafelbladen en kastdeuren.
  • U-profielen van schuim. Niet alleen de hoeken maar ook de randen moeten goed beschermd worden. De U-profielen klemmen vast aan de randen en beschermen zo tegen botsingen met muren of deuren. Het schuim is overigens ook eenvoudig op maat te snijden.
  • Plastic meubelhoezen. Deze hoezen trek je makkelijk en snel over je meubels heen. De hoezen beschermen ook tegen stof, vuil en vocht.

Bescherm breekbare oppervlakken goed

Met name grote, platte oppervlakken van glas of andere breekbare materialen lopen het risico beschadigd te raken bij en verhuizing. Gelukkig heeft verhuisdekens.nl de juiste verhuismaterialen in huis:
Schuimfolie. Sterk, flexibel en vochtwerend. Schuimfolie is in verschillende diktes verkrijgbaar en beschermd gevoelig platen tegen krassen en barsten.
Noppenfolie. Door een laag noppenfolie over het schuimfolie aan te brengen is het voorwerp beschermd tegen beschadigingen als gevolg van schokken tijdens het transport
Duct tape. Om de boel goed bij elkaar te houden tijdens het vervoer is er natuurlijk geen betere dan het vertrouwde duct tape!

Beveiliging van je spullen tijdens het transport

Als je de spullen die op transport gaan goed inpakt bescherm je ze tegen beschadigingen tijdens de rit. Je kunt nooit helemaal voorkomen dat je spullen op hun plek blijven staan maar met deze verhuismaterialen zorg je er wel voor dat ze het transport ongeschonden doorkomen:

  • Kartonnen hoekprofielen. Bestaan uit samengeperst karton dat een hard en stevig geheel vormt en beschermt tegen botsingen met andere spullen tijdens het transport.
  • Omsnoeringsbanden. Gemaakt van sterk polyethyleen met een hoge trekvastheid, zijn deze banden uitermate geschikt om grote meubels en andere voorwerpen vast te zetten in de laadruimte van een aanhanger, bestelbus of bakwagen.
  • Noppenfolie met schuim. Biedt dubbele bescherming tijdens het transport van je spullen. Bijkomend voordeel is dat het schuim geen afdrukken in het voorwerp nalaat en daarom vaak gebruikt wordt voor pas gelakte of geverfde spullen.

Denk om je eigen rug, gebruik een meubelhondje

Niet alleen je spullen, ook jij moet de verhuizing ongeschonden doorkomen. Maak daarom altijd gebruik van een meubelhondje om zware meubels en andere voorwerpen mee te vervoeren. Een meubelhondje is een plank met vier zwenkwielen waar je meubels en verhuisdozen opzet. Daarna rol je ze eenvoudig van en naar de verhuiswagen. Er zijn op verhuisdekens.nl zelfs meubelhondjes met een draagkracht van maar liefst 500 kg verkrijgbaar.

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14204 reviews.